Agilia togrenhold

Eksperter med over 150 års erfaring

Agilia AS er en fullservice bedrift som leverer tjenester som renhold, desinfisering og graffitifjerning til så vel togselskaper som andre bedrifter.

I tillegg kan vi tilby avfallshåndtering, feiing og spyling av uteområder, samt fasadevask i samarbeid med underleverandør.

Vår historie

Navnet Agilia så dagens lys 1. desember 2020, men bedriften er mye, mye eldre. Faktisk har vi over 150 år med erfaring!

1. september 1854 rullet Norges første tog ut fra Østbanen med kurs mot Eidsvoll, og så lenge det har vært togdrift i Norge har det vært behov for renhold.

Måten vi vasker tog på har forandret seg mye siden den gang. I begynnelsen var renholdet en del av gamle NSB, og ble ikke sett på som et eget fag.

Det var også bare kvinner som vasket togene – mennene stod for vedlikehold og klargjøring. Renholdet ble organisert lokalt, og det var ingen koordinering på landsbasis.

Først i 1996 ble renholdet en egen landsdekkende enhet, og det ble mulig for renholderne å ta fagbrev.

I forbindelse med privatiseringen av jernbanen ble det også besluttet å skille ut renholdet, og i 2001 ble NSB Trafikkservice opprettet – før vi i desember 2020 skiftet vi navn til Agilia.

Smittevern
Vi desinfiserer tog slik at de skal være trygge for alle reisende å bruke.

Miljø og kvalitet

Det har skjedd store endringer i renholdet siden 1850-tallet. Vi har gått fra sinkbøtter og skurekost, til mopper og tørre metoder. Grønnsåpe og salmiakk er borte, og vi har redusert mengden vaskemidler – noe som har bedret arbeidsforholdene for renholderne.

I dag har vi høyt fokus på miljø, og bruker kun midler som en skånsomme mot både naturen, mennesker og underlag.

Vi har dessuten en egen fagavdeling som hele tiden jobber med å utvikle måten vi jobber på, både når det gjelder metoder og midler vi bruker i arbeidet.

I tillegg har vi utviklet en unik metodikk som medfører svært god kontroll og dokumentasjon på vår leveranse.

Vi utfører kontroll med elektroniske servicerapporter, loggfører alle leveranser, innrapporterer feil og mangler, og kommer med forbedringsforslag til kunden.

Nye tjenester og områder

Fra å kun drive med renhold av tog, er vi i dag en bedrift som tilbyr langt flere tjenester.

Vi har en egen graffitiavdeling som ble opprettet for å være operativ til OL på Lillehammer i 1994, og fjerner i dag graffiti og tagging hver eneste dag.

Og da koronapandemien traff Norge med full styrke, hev vi oss rundt og anskaffet oss kunnskap og verktøy for å drive desinfisering.

Vi har også gått fra å være en totalleverandør av service og klargjøringstjenester til togoperatører, til å kunne tilby våre tjenester til også andre bedrifter.

Takket være alle våre medarbeidere, har vi sammen skapt en organisasjon som er innovativ og fremtidsrettet – uten å miste tyngden og momentet som kommer med 150 års erfaring.

Vi skal opprettholde vårt forsprang til våre konkurrenter på renhold og klargjøring av tog, og bruke vår kompetanse til å fortsette å videreutvikle oss på andre områder og tilby nye tjenester. 

Dette vil gi kunden økonomiske fordeler, færre underleverandører, stabil kvalitet og god dokumentasjon.

Ta kontakt dersom du har behov for vår assistanse eller dersom du ønsker å vite mer om våre tjenester! 

Skroll til toppen