Graffitifjerning

Graffitifjerning

Vi har lang erfaring og høy kompetanse på å fjerne graffiti og tagging.

Vi er spesialister på fjerning av graffiti fra tog, og rykker ut til de som trenger hjelp med å fjerne tagging på bygården, bussen eller andre steder.

30 år med graffitifjerning

Agilias graffitiavdeling kan føre sine røtter tilbake til Lillehammer OL i 1994. Frykten for at graffiti skulle skjemme togsettene under OL, førte til at NSB opprettet en egen fagavdeling for graffitifjerning. Fagkompetansen som er bygget opp gjennom disse årene har vi fortsatt med oss selv om Agilia i dag er en frittstående bedrift. I dag fjerner vi graffiti fra både togmateriell, bygninger og utstyr.

Strenge krav til kvalitet

Å fjerne graffiti på tog stiller strenge krav til kvalitet, dokumentasjon og sikkerhet. Dersom lakken på et tog blir skadet kan kostnadene bli store, og i verste fall kan det gi redusert levetid for togmateriellet. Vi har utviklet kompetanse og metoder som er skånsomt for ulike typer underlag. Vi har et tett samarbeid med vår kjemileverandør for å utvikle skånsomme rensemidler.

Hvordan fjerne tagging

Bruk av feil utstyr og kjemikalier ved graffitifjerning kan ødelegge underlaget for alltid. For å unngå skader på både mennesker, miljø og bygninger, er det viktig å bruke folk som vet hva de gjør. Våre ansatte har jobbet med graffitifjerning i mange tiår, og har kunnskapen og erfaringen man trenger for å fjerne tagging på mange ulike underlag — på en effektiv og skånsom måte. Vi vet hvordan man fjerner selv de vanskeligste malings- og lakkblandingene.

Fjern gaffitien raskt

Det er veldig viktig at lakk og maling blir fjernet så fort som mulig etter at det er påført. Sitter det for lenge, er den vanskeligere å få vekk. Vi kan rykke ut på kort varsel for å fjerne tagging. Vi dokumenterer også ved å ta bilder av alt som vi fjerner. Graffiti er å anse som hærverk og skade på andres eiendom. Vi kan bistå deg i dialogen med Politiet dersom du velger å politianmelde hærverket.

Beskytt overflaten

Har du gjentatte problemer med tagging eller graffiti, anbefaler vi å beskytte overflaten. Dette vil gjøre neste graffitifjerningsjobb enklere, og du har forsikret deg mot at overflaten ikke blir ødelagt.

En såkalt coating er en overflatebeskytter som reduserer tid brukt på fjerning av graffiti med 50 til 90 prosent. Coating er miljøvennlig, værbestanding og har selvrensende egenskaper. Det er ekstremt motstandsdyktig mot graffiti, riper, UV-stråler og kjemiske reaksjoner.

Alt som behandles med coating blir enklere å rengjøre. Belegget beskytter overflater mot slitasje og gjenoppretter glansen på overflater som gjennom årenes løp er blitt matte og slitte.

Ved bruk av coating forsikrer du deg mot graffiti, reduserer kostnader på rengjøring og sparer penger på langsiktige vedlikeholdskostnader.