virusbekjempelse

Hvordan bedrive virusbekjempelse

Grunnet koronapandemien, er det i dag stort fokus på virusbekjempelse og hvordan man kan redusere smitte. Og heldigvis, i dette tilfellet, så er ikke gode råd dyre.

Det er faktisk ganske enkelt å bekjempe virus!

Enkel virusbekjempelse

For å forhindre at koronaviruset sprer seg, råder både WHO og FHI deg til å holde minst 1 meter avstand til andre og være nøye med å vaske hendene.
Det med å vaske hendene med såpe er faktisk ganske viktig med tanke på virusbekjempelse.

Virusekspert og professor i medisinsk mikrobiologi ved universitetet i Tromsø, Ørjan Olsvik, forklarte årsaken enkelt på Ren Fordel sitt seminar i oktober:  Alt virus har et membran, eller en «kappe», som ødelegges av såpe.

Grunnen til dette er fordi membranet delvis består av fettpartikler som løses opp av såpe, skriver den islandske kjemikeren og spesialist på nanopartikler, Palli Thordarson, på sin Twitter-konto.

Olsvik forteller at selve viruset ikke blir borte når du vasker hendene med såpe, men at det ikke kan formere seg, og derfor er ufarlig.
– Man skal være klar over at virus ikke er levende. Det er faktisk dødt og kan ikke reprodusere seg selv uten bakterier, dyr eller mennesker, understreker den norske professoren.

Og siden det er membranet som gjør at det kan feste seg til vertsorganismer og spre seg, forhindrer man dette med en grundig vask.

virusbekjempelse
Den enkleste måten å bedrive virusbekjempelse på, er å vaske hendene med såpe og vann.

Smittevern mot virussmitte

Rengjøring er med andre ord en veldig viktig del av virusbekjempelsen og smittevernet, fordi når du vasker fjerner du «maten» til viruset.

– Renhold er basiselementet i alt helsebringende arbeid, mener Olsvik.

Alle kontaktflater bør vaskes grundig med såpe og vann – på offentlige steder bør dette gjøres flere ganger om dagen. Ifølge Olsvik, er heisknapper og bankterminaler noen av de verste smittesprederne og bør derfor rengjøres ofte.

I disse dager bør derfor alle bedrifter ha innført en mer omfattende renholdsrutiner enn det de hadde tidligere, og da særlig på kritiske områder og berøringspunkter som heisknapper og bankterminaler, men også dørhåndtak og andre flater som ansatte, kunder eller gjester ofte tar på.

Dette gir en trygghet til både de som jobber og de som bare er på besøk. 

Desinfisering av lokaler

Men det er jo ikke alle steder som er like enkle å komme til. En kjapp og enkel måte å bedrive virusbekjempelse på, er å desinfisere hele lokalet. Da er man helt sikker på at alt av virus og bakterier ikke kan vokse og formere seg videre.

Moderne teknologi gjør nå at du kan desinfisere alt, fra gulv til tak, på kun noen få minutter. Maskinene som brukes omdanner desinfiseringsmidlet til nanopartikler (ørsmå partikler) og lader dem slik at de blir elektrostatiske. Dette gjør at de tiltrekker seg en overflate og dekker denne totalt.

På denne måte blir absolutt alt i et rom desinfisert, både foran og bak, over og under.

Raskt og effektivt

Denne elektrostatiske teknologien reduserer arbeidstiden ned til et minimum, og du kan gjennomføre desinfisering av store arealer på kun kort tid.

Rommet kan også tas i bruk etter bare ti minutter etter utført arbeid fordi det ikke blir hengende igjen aerosoler (bittesmå partikler) i luften. Med andre ord: En rask og effektiv virusbekjempelse!

Vi i Agilia er opptatt av smittevern og benytter oss av denne teknologien, og desinfisere daglig tog for Vy. Vi kan også tilby denne tjenesten for andre typer bedrifter i Stor-Oslo-området.

Vil du vite mer om desinfisering eller kontakte oss for et uforpliktende tilbud, finner du mer info her.

Skroll til toppen